Siirry pääsisältöön

VINKKEJÄ GDANSKIN LOMALLE

Muutama päivä sitten julkaisin postauksen, jossa kerroin yleisesti meidän Gdanskin matkasta. Pääset lukemaan sen tästä. Tässä postauksessa tulen jakamaan mahtavia vinkkejä Gdanskin matkalle.

Perus faktatietona: Olin reissussa mieheni, siskoni ja hänen miehen kanssa. Majoituimme Airbnb asunnossa lähellä vanhaa kaupunkia. Olimme Gdanskissa muutaman päivän ajan.


Käytä uberia

Käytimme alussa pidempiin matkoihin taksia, koska se oli julkisten käyttämistä mukavempaa ja nopeampaa. Pidimme uberin ottamista yhtenä vaihtoehtona, mutta se oli meille kaikille uusi/vieras juttu ja eräs meistä ajatteli uber kuskien olevan hulluja murhaajia. 

Reissussa tuli kuitenkin tilanne, että olimme laitakaupungilla ja tarvitsimme kyytiä keskustaan. Siellä ei näkynyt takseja ja julkisia liikkui todella huonosti. Uber sovelluksen lataaminen ja sitä kautta kyydin tilaaminen oli huomattavasti helpompaa, kuin puolalaisen taksin soittaminen, joten uskaltauduimme ottamaan uberin. Auto tuli muutamassa minuutissa ja matka meni todella mukavasti! Kuski ei ollut hullu ja pääsimme huomattavasti taksia halvemmalla perille. Tämän jälkeen käytimme uberia myös lentokentälle menemiseen ja suosittelen sitä todella lämpimästi!

Toki julkisilla pääsee halvemmalla, mutta jos mukavuutta/nopeutta/helpoutta kaipaa niin suosittelen Uberia!

Mene iltaisin ajoissa ravintolaan

Meidän oli vaikea löytää lauantai-iltana ravintolaa, johon olisi mahtunut neljä ihmistä syömään. Olimme liikkellä kahdeksan aikoihin ja lähes kaikki ravintolat olivat täynnä! Suosittelen ehdottomasti (etenkin viikonloppuisin) menemään tarpeeksi ajoissa paikalle. Varsinkin jos on liikkeellä isommalla porukalla.Nosta automaatista enemmän rahaa kerralla

Nostimme puolalaista rahaa automaatista, emme käyttäneet rahanvaihtopisteitä. En tiedä miten näillä pisteillä vaihtaminen menee, mutta automaatilla nostaessa tililtä menee jonkinlainen nosto maksu. Maksu ei ole kauhean iso, mutta on järkevämpää nostaa kerralla enemmän, koska jokaisesta nostosta menee samainen summa. Kyseinen summa on myös ilmeisesti viikonloppuisin korkeampi, joten jos vaan mahdollista nosta arkena.

Tutustu etukäteen mitä kaikkea on mahdollista tehdä

Meidän reissun hauskimpia asioita oli lasersota Gdanskin laitakaupungilla ja vierailu läheisessä rantakaupunki Sopotissa. Pieni etukäteen googlailu suomessa helpotti ja säästi aikaa, koska emme joutuneet kauheasti miettimään ja googlailemaan Gdanskissa mahdollisia aktiviteettejä. Veikkaan, että ilman pientä etukäteen tutustumista ainakin karting ajo ja lasersota olisi jääneet kokonaan välistä.

Jos aikaa, kannattaa käydä lähikaupungeissa

Mainitsin jo aikaisemmin, että kävimme vierailulla Gdanskin lähellä sijaitsevassa kaupunki Sopotissa. Sopot oli upea kaupunki ja siellä oli todella kaunis ranta! Siellä ollessa oli hyvin vaikea uskoa olevansa puolassa, koska paikka muistutti mielestäni enemmän Miamia. (Toki en ole koskaan käynyt Miamissa) Suosittelen lämpimästi käymään Sopotissa tai jossakin toisessa lähellä olevassa kaupungissa, jos siihen vaan on mahdollisuus.
Varaudu henkisesti pieneen suihkun paineeseen

En tiedä koskeeko tämä ainoastaan meidän asuntoa vai koko Gdanskia, mutta suosittelen silti henkisesti varautumaan siihen, että suihkun paine voi olla todella pieni ja sen kanssa tulee olemaan tuskaa pestä pitkiä hiuksia. Meillä oli ongelmia myöskin suihkun lämpösäätelyn kanssa.

Tiivistetysti: Suihkussa käyminen oli kamalaa,

Lähde ajoissa lentokentälle

Mua on aina ärsyttänyt tämä neuvo, mutta mun jokaikinen reissu tämä mukaanluettuna on osoittanut, että koskaan ei tiedä mitä matkalla sattuu, joten kannattaa oikeasti lähteä hyvissä ajoin lentokentälle.

ESIMERKKI 1: Vuosi sitten Ranskassa meidän tarkoituksena oli mennä metrolla lentonkentälle, mutta asemalla selvisi muutamaa tuntia ennen lennon lähtöä, ettei metrot kulje sinne kyseisenä päivänä. Sen jälkeen yritimme ottaa uberin, mutta kyseinen kuski ei koskaan löytänyt meitä. Lopulta saimme liikennevaloista taksin ja lentomme siirtyi tunnilla myöhemmäksi, joten ehdimme.

ESIMERKKI 2: Kaksi vuotta sitten Prahassa olin vahingossa tuntia ennen lentokoneen lähtöä lentokentän sijaan lentokoneiden katselupaikalla. Ilman vartioilta saamaa autokyytiä, olisin myöhästynyt lennolta.
+ Paikkavinkki: GAME OVER- baari

Meille tämä loma ei ollut mikään ryyppymatka, mutta kävimme silti muutamassa baarissa, koska olimmehan kuitenkin Puolassa. Yhtenä iltana katselimme google mapsin suosituksia lähellä olevista baareista ja se suositteli meille GAME OVER- baaria. Menimme käymään siellä ja rakastuin siihen täysin.

Baarin hintataso oli alhaisempi muihin paikkoihin verrattuna ja siellä oli alakerrassa sohvia, pleikkareita ja pelejä. Ostin kyseisestä paikasta Hakunamata juoman sekä quick sex-shotin. Molemmat oli ihan älyttömän hyvänmakuisia! En ole koskaan aikaisemmin maistanut hyvänmakuista shottia. Myöskin juomien nimet oli todella hauskoja ja olisi tehnyt mieli maistaa lähes kaikkia.
Ootko sä käynyt Gdanskissa ? Puuttuiko multa jokin olelleellinen vinkki? 

ps. Jos haluat jatkossakin lukea blogiani, kannattaa ottaa mun instagram sekä blogin facebook-sivu seurantaan!

Marleena

Kommentit

 1. Meillä oli Gdansk reissuvaihtoehtona. Päädyimme kuitenkin Krakovaan meille paremmin sopivien lentoaikataulujen takia. Gdansk jää sitten toiseen kertaan kera Sopotin. Sinne olisin halunnut! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krakovassa voisi olla myös mukava käydä! ja Sopotti oli ihana! Varmasti pääset sinne vielä :)

   Poista
 2. Gdansk on minusta aivan ihana kaupunki! Olen siitä blogissa kirjoittanut pari kertaa. Tuttuja maisemia sinun kuvissa näkyykin.

  Itse en juurikaan käteistä ole tarvinnut reissussa tai sitä edes nostanut automaatista. Helpompaa on maksaa kortilla, joka Gdanskissa kävi kyllä ihan pikkukojuja lukuunottamatta lähes kaikkialle. Ja todella kerralla kannattaa sitten nostaa enemmän niin säästää kuluissa.

  Suihkujen paine ei monissa Euroopan kaupungeissa riitä siihen, että vettä tulisi tasaisesti ja tasalämpöisesti. Onneksi oma pitkä tukkani pysyy useita päiviä puhtaana niin ei tarvitse tuskailla sen pesemistä lyhyemmillä reissuilla.

  Yhden kerran olen Lontoossa myöhästynyt paluulennolta kun 6 tuntia ei riittänyt lentokentälle menoon. Sattui ikäviä bussi/junavuorojen peruutuksia matkalle ja lopulta juna, jolla menimme Standstedin kentälle hajosi maaseudulle peltojen keskelle. Ikävä juttu, mutta eihän näille mitään voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kattavasta kommentistasi! Tuo on kyllä totta, että myöskin kortilla voi maksaa! Me koimme helpompana käteisellä maksamisen, koska silloin tippaaminen oli helpompaa ja yleensä paikallisella valuutalla maksaminen oli hieman halvempaa.

   Ikävä kuulla tuosta Lontoon kokemuksesta, onneksi kaikesta kuitenkin selviää! <3

   Poista
 3. Olen kuullut monelta suosituksia Gdanskista. Matkakuumehan tästäkin tulee. Olisi kiva kohde lyhyelle lomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lyhytkin vieraillu riittää Gdanskissa :) !

   Poista
 4. Olipa mukavan kattava postaus paikasta, hyvää tietoa. En ole koskaan käynyt, joskus kyllä voisi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa! Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain. Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla. "Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy" Haalarit Ammattikorkeakouluun liittyy vah

Polttarit ja palaneet posket

Rakkaus on yksi maailman ihanimpia asioita. Sitä saa ja pitää juhlia. Naimisiin meno tarkoittaa mulle sitä, että on löytänyt vierelleen ihmisen, jonka kanssa haluaa satavarmasti viettää koko loppuelämän. Se on ihan mahtava juttu ja siitä syystä häät kuuluu mun lempijuhliin. Tänään ei kuitenkaan puhuta häistä vaan häitä ennen olevista polttareista! Wikisanakirjan mukaan polttarit on  avioliittoon astumiseen liittyvä initiaatiomeno tai siirtymäriitti .   Ihmisten kielellä sanottuna polttarit tarkoittaa päivää, jonka kaaso/bestman+ polttariporukka järjestää yllätyksenä tai "yllätyksenä" tulevalle morsiammelle/sulhaselle. Päivä voi käytännössä sisältää ihan mitä tahansa. Viikonloppuna sain viettää ihanan Annin polttareita. Meillä kävi hyvä tuuri, koska polttaripäivänänä oli todella hieno sää! Hänen polttareihin sisältyi muun muassa; picnik hyvillä eväillä,  naimisiin menemisen sotilasesterata, vaimotestejä kuten; öljyjen tarkastaminen autosta ja puiden pilkkominen, morsi

Katsaus kesään 2019

Kesä on tänä kin vuona mennyt todella nopeasti! Tuntuu höpsöltä, että kalenterit näyttää ihan just syyskuuta ja koulu jatkuu, mutta ulkona on +20 astetta lämmintä! Kesä kuitenkin alkaa pikkuhiljaa olemaan ohitse, joten tässä postauksessa tehdään katsaus mun kesään. Alkukesästä puhuin blogin puolella loman pitämisestä rankan kevään takia. Tässä en oikein onnistunut. Oon ollut aika paljon töissä, mutta jaksaminen on riittänyt hyvin ja on ollut mukava saada rahaa. Tällä hetkellä kaikki raha vie mua lähemmäs yhtä isoa unelmaa, josta tuun kertomaan teille myöhemmin! Suoraan sanottuna kesä on ollut todella kiireinen, etenkin viikonloppujen suhteen! Mulla on muistaakseni ollut yksi ainoa viikonloppu, jolloin ei ole ollut mitään suunnitelmia. Oon kiitollinen siitä, että on ollut paljon juhlia ja menoja rakkaiden ihmisten kanssa. Samaan aikaan se on kuitenkin ollut myös rankkaa, koska kotona rauhoittuminen ja parisuhdeaika on jääneet hyvin vähälle. Ootan sitä, että elämä palautuu taas vä