Siirry pääsisältöön

"Jos saisit olla nyt missä tahansa, missä olisit?"


Eräs mun instagram seurattava kysyi kuvansa yhteydessä: Jos saisit olla missä tahansa nyt, missä olisit? Aloin heti kirjoittamaan kommenttia, että olisin Los Angelesissa tai Balilla lukemassa kirjaa. Ennen julkaise napin painamista pysähdyin kuitenkin ajattelemaan.

Jos voisin olla missä tahansa, missä olisin? Niinku ihan oikeasti? Pyyhin vastaukseni ja kommentoin sen sijaan 'Olisin kesälomalla'.

Tää kysymys kuitenkin jäi pyörimään mun päässä. Aloin pohtimaan sitä turhankin syvällisesti. Tiedän kysyjän tarkoittaneen sitä, että missä paikassa haluaisit olla fyysisesti tällä hetkellä. Ajatukseni kuitenkin lähtevät usein lentämään, joten tässäkin tapauksessa mietin paikkojen lisäksi muun muassa sitä, että olisinko leikkimässä tulevaisuuden lapsieni kanssa meidän omakotitalon pihalla vai kenties kävelemässä alttarille?

Lopulta tulin siihen tulokseen, että olisin juuri tässä hetkessä ja tässä paikassa. Kuulostaa varmasti kliseiseltä, mutta ainakin tässä hetkessä ja tässä mielentilassa* se on totta.


Perusteluja tälle:

Olen työskennellyt tämän viikon perhekurssilla toimien kuntoutujana olevan ADHD pojan henk. kohtasena ohjaajana. Viikko sujui mukavasti ilman mitään sen suurempia kommelluksia. Tänään oli kurssin päätösjuhla ja sain perheen äidiltä lahjaksi suklaalevyn sekä todella ihanan kortin! Kortissa oli pojan tekemä piirrustus sekä "heihei :("- viesti ja äidin kiitosviesti minulle. En osannut odottaa mitään tälläistä ylimääräistä kiitosta, koska 'tein vain työtäni'.

Mulla on viisi (5!!) päivää jäljellä kesälomaan, joten miksi mun pitäisi olla nyt lomalla tai jossakin muualla? Miksen voisi keskittyä töihin ja siellä oleviin ihmisiin?Loman, omakotitalon tai koiranpennun aika ei ole nyt. Ei vielä. Yritän sanoa sitä, että pitäisi yrittää keskittyä tähän hetkeen ja elää tässä hetkessä. Miettiä, kuinka juuri tästä hetkestä tulisi parempi, eikä ylihuomisesta tai ensi vuodesta.

Mainitsin jo aikasemmin, että aloin miettiä kysymystä paljon fyysistä paikkaa laajemmin. Pohdintojen aikana kävin mielessäni useassa maassa ja monessa eri tulevaisuuden tilanteessa (häissäni, lapsien saannnissa, koulusta valmistumisessa, kosinnassa yms). Tulevaisuudessa seikkailun ohella palautin mieleeni sen, että joka ikinen päivä ja tapaamamme ihmiset opettavat meille jotakin. Siirtyessä suoraan äitiyteen tai vaimoksi, multa jäisi monta tärkeää opetusta ja päivää välistä. Joten pysyttelen mielummin tässä hetkessä.

Mielestäni matkoihin kuuluu jollakin tavalla niiden odottaminen. Pienen odottamisen jälkeen matka tuntuu paljon paremmalta, koska silloin sitä osaa arvostaa eri tavalla. Tästä syystä en haluaisi olla tällä hetkellä esim. New Yorkissa. (Paitsi jos tulisi tilaisuus lähteä nyt vaikka New Yorkkiin niin tottakai lähtisin!! Mutta tajusit varmasti pointin!)

Saamani kortti + suklaalevy

Tiivistetysti sanottuna; Jos saisin olla missä tahansa nyt niin olisin tässä. Kirjoittamassa blogia sängyllä istuen. Oppien kokoajan paremmaksi kirjoittajaksi. Juoden samalla limsaa ja syöden suolakeksejä.

Missä sä olisit nyt, jos saisit olla missä tahansa?

*Tässä mielentilassa= Olen yhä liikuttunut saamasta kortistani, työviikko on ohi ja ihana viikonloppu edessä, näen tänään Joonaksen (olen töissä atm eri paikkakunnalla) ja tulevalle lomalle on ihania suunnitelmia. Kaikki on hyvin.

Marleena

Kommentit

 1. Mun vastaus tällaiseen on aina, että olisin Kazimierzissa perheeni kanssa.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus ja ajatuksia herättävä! Olen juuri nyt lomalla joten vastaisin kysymykseeni "olisin juuri tässä missä olen". Toisaalta vaikka olisin töissäkin vastaisin ihan samalla tavalla.

  Olen itse oppinut elämään hetkessä vaikka se onkin vaatinut harjoittelua. Kun oppii ymmärtämään juuri kuluvassa hetkessä elämisen eikä mieti liikaa tulevaa saavuttaa minusta mielenrauhan. Oikeastihan olemassa oleva hetki on aina se tärkein. Eilistä on turha enää surra ja huomisesta ei tiedä vielä yhtään mitään. Kun tarttuu niihin hetkiin "tässä ja nyt" on minusta onnellisen joten "carpe diem"- asenteella mennään. Aistit avoinna ja mieli myös!

  Ihana huomionosoitus tuolta äidiltä ja pojalta sinulle. Olit koskettanut heitä! Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Hetkessä eläminen on todella hieno ja antoisa taito! Itse yritän kehittää sitä kokoajan. Mukavaa syksyä <3

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus! Jos saisin valita, olisin tällä hetkellä ystävän kanssa sunnuntaibrunssilla enkä olisi juuri alkamassa kirjoittamaan jälleen yhtä opintoihin liittyvää raporttia. Tulevalla viikolla sitten kun deadlinet väistyy!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 4. Ehkä kuitenkin jossain vähän vähemmän helteisessä paikassa :-)
  Mutta kyllä usein kotonakin juuri tässä elämässä on ihan kiva - ja välillä sitten maailmalla, ettei samat kulmat ala kyllästyttämään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa! Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain. Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla. "Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy" Haalarit Ammattikorkeakouluun liittyy vah

Polttarit ja palaneet posket

Rakkaus on yksi maailman ihanimpia asioita. Sitä saa ja pitää juhlia. Naimisiin meno tarkoittaa mulle sitä, että on löytänyt vierelleen ihmisen, jonka kanssa haluaa satavarmasti viettää koko loppuelämän. Se on ihan mahtava juttu ja siitä syystä häät kuuluu mun lempijuhliin. Tänään ei kuitenkaan puhuta häistä vaan häitä ennen olevista polttareista! Wikisanakirjan mukaan polttarit on  avioliittoon astumiseen liittyvä initiaatiomeno tai siirtymäriitti .   Ihmisten kielellä sanottuna polttarit tarkoittaa päivää, jonka kaaso/bestman+ polttariporukka järjestää yllätyksenä tai "yllätyksenä" tulevalle morsiammelle/sulhaselle. Päivä voi käytännössä sisältää ihan mitä tahansa. Viikonloppuna sain viettää ihanan Annin polttareita. Meillä kävi hyvä tuuri, koska polttaripäivänänä oli todella hieno sää! Hänen polttareihin sisältyi muun muassa; picnik hyvillä eväillä,  naimisiin menemisen sotilasesterata, vaimotestejä kuten; öljyjen tarkastaminen autosta ja puiden pilkkominen, morsi

Katsaus kesään 2019

Kesä on tänä kin vuona mennyt todella nopeasti! Tuntuu höpsöltä, että kalenterit näyttää ihan just syyskuuta ja koulu jatkuu, mutta ulkona on +20 astetta lämmintä! Kesä kuitenkin alkaa pikkuhiljaa olemaan ohitse, joten tässä postauksessa tehdään katsaus mun kesään. Alkukesästä puhuin blogin puolella loman pitämisestä rankan kevään takia. Tässä en oikein onnistunut. Oon ollut aika paljon töissä, mutta jaksaminen on riittänyt hyvin ja on ollut mukava saada rahaa. Tällä hetkellä kaikki raha vie mua lähemmäs yhtä isoa unelmaa, josta tuun kertomaan teille myöhemmin! Suoraan sanottuna kesä on ollut todella kiireinen, etenkin viikonloppujen suhteen! Mulla on muistaakseni ollut yksi ainoa viikonloppu, jolloin ei ole ollut mitään suunnitelmia. Oon kiitollinen siitä, että on ollut paljon juhlia ja menoja rakkaiden ihmisten kanssa. Samaan aikaan se on kuitenkin ollut myös rankkaa, koska kotona rauhoittuminen ja parisuhdeaika on jääneet hyvin vähälle. Ootan sitä, että elämä palautuu taas vä