Siirry pääsisältöön

Pyörtymistä bussissa ja muita juttuja Gdanskin matkalta

Kotiuduin juuri muutaman päivän Gdanskin lomalta! Ennen matkalle lähtöä mulla ei ollut kovinkaan suuria odotuksia kyseisestä kaupungista. Ajattelin sen olevan halpa kaupunki, jossa ei ole mitään ja ihmiset käyvät siellä ainoastaan halpojen lentojen takia. Voi kuinka väärässä olinkaan!

Kirjoitan tästä Gdanskin lomasta kaksi postausta. Tässä ensimmäisessä postauksessa kerron yleisesti meidän reissusta ja muutamasta meille sattuneesta kommelluksesta. Toisessa postauksessa jaan mielestäni hyviä vinkkejä Gdanskiin. Molemmissa postauksissa tulee olemaan myös kuvia matkaltamme!Olin kyseisellä matkalla mieheni, isosiskoni ja hänen miehensä kanssa. Lentomme lähti Turusta ja ajoimme Turkuun yhdellä autolla. Majoituimme kaikki yhdessä Gdanskin vanhankaupungin vieressä sijaitsevassa Airbnb asunnossa. Idea Gdanskiin menemisestä lähti halvoista lennoista.

Matkan aikana kävi muutamia kommelluksia ja ensimmäinen näistä tapahtui jo menomatkalla lentokentälle. Pysähdyimme tien laitaan, koska siskoni täytyi päästä pissalle taas. Tässä vaiheessa olimme varmaankin noin 100km päässä Turusta. Auton pysähtyessä sisään alkoi tulla paljon savua. Säikähdimme savua ja nousimme autosta. Konepellin avaamisessa kävi ilmi, että öljykorkki oli auki ja öljyt oli levinneet ympäri moottoritilaa.

Putsasimme öljyt ja lähdimme etsimään kauppaa, josta pystyy ostamaan lisää öljyä levinneiden tilalle. Tilanteessa ei välttämättä ollut mitään todellista vaaraa, mutta säikähdin tilannetta. Mitä jos emme olisi pysähtyneet ja auto olisi syttynyt palamaan tai jopa räjähtynyt? Pääsimme kuitenkin onneksi ehjinä ja ajoissa lentokentälle.
Gdanskiin saapumisen jälkeen, emme olleet täysin varmoja miten meidän kannattaisi mennä lentokentältä kaupunkiin. Kysyimme apua infosta ja sieltä suositeltiin bussia. Odotimme bussia kauan. Lopulta bussi tuli ja se oli aivan täynnä sekä tuskaisen kuuma. Jouduimme seisomaan käytävällä ja matkan kesto oli noin 40 minuuttia.

Bussimatkan edetessä mulle alkoi tulla todella huono olo. Muistan menneeni seisomaan lähemmäs ulko-ovea ja sanoneeni "nyt helpotti, saa taas henkeä". Siitä eteenpäin mulla ei ole kovinkaan paljon muistikuvia. Muistan kuulleeni Joonaksen huutavan jotakin istumisesta ja siskoni käskevän päästämään irti. Seuraava muistikuva on, kun istun bussin penkillä.

Pyörryin/olin pyörtymäisillään siinä täydessä bussissa. Olin kuulemma aivan valkoinen ja muhun ei saanut käytännössä mitään yhteyttä. Tilanne oli kestänyt useamman minuutin ajan, vaikka luulin sen olleen ohi muutamassa sekunnissa. Vieressä seissyt tuntematon mies oli nähnyt tilanteen ja hän oli jotenkin onnistunut hommaamaan istumapaikan. Istumaan pääsemisen jälkeen oloni alkoi onneksi kohoamaan.

Se oli todella pelottavaa! Olen tullut siihen tulokseen, että tämä melkein pyörtyminen johtui vähäisestä juomisesta. Välttelin nimittäin matkan aikana juomista, koska en halunnut joutua kokoajan pysähtymään vessaan tai käymään lentokoneessa vessassa.

(Bussimatkan jälkeen suuntasimme heti ensimmäisenä syömään Mcdonaldsiin  <3)
Airbnb asunnollemme löysimme helposti Google mapsin avulla. Tämäkään ei kuitenkaan mennyt kovin hyvin, koska emme päässeet asuntoon sisälle. Olin sopinut asunnon omistajan kanssa, että hän jättää avaimen asunnon ulko-oven vieressä olevaan boksiin. Ainoa ongelma oli se, että asunto sijaitsi kerrostalossa ja rakennuksen ulko-ovi oli lukossa. Hetken aikaa kiersimme taloa ja yritimme etsiä avainta, mutta mitään ei löytynyt. Lopulta soitimme asunnon omistajalle ja hän antoi koodin, jonka avulla pääsimme rakennukseen sisälle ja saimme asunnon avaimen boksista.

Pienistä kommelluksista huolimatta matkamme oli ihana ja onnistunut! Tutustuimme kaupunkiin, ajoimme pienillä veneillä, söimme hyvin, joimme kivoja drinkkejä, vierailimme upeassa naapurikaupunki Sopotissa ja vietimme aikaa yhdessä. Järjestin matkalla myös yllätyksen Joonakselle, koska hänellä oli syntymäpäivä juuri ennen Gdanskiin lähtöä. Veimme hänet yllätyksenä ajamaan kartingia ja pelaamaan lasersotaa.


Suosittelen ehdottomasti käymään Gdanskissa, jos siihen tulee mahdollisuus! Lentomatka kestää ainoastaan 1h 20min. Kaupunki on todella kaunis ja sen hintataso on suomea halvempi.

Seuraavassa postauksessa tulen jakamaan teille vinkkejä Gdanskin lomalle!

Marleena

Kommentit

 1. Huh, mitä kommelluksia. Onneksi ei mitään tuon vakavampaa kuitenkaan ja toisaalta kommellukset kuuluvat reissaamiseen ollen lopulta niitä juttuja, joita muistellaan jälkeenpäin eniten. Gdansk yllätti minutkin positiivisesti. Mekin käytiin siellä ajamassa kartingia ja se oli tosi hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Olen samaa mieltä :) Toivottavasti teilläkin oli mukava Gdanskin loma!

   Poista
 2. Onneksi tosiaan vältyitte aika pitkälti säikähdyksellä noista kommelluksista :)

  VastaaPoista
 3. Moni tuttu on käynyt Gdanskissa ja osa sanoo, että kannattaa mennä ja osa sanoo ettei menisi ikinä uudelleen. Kommelluksia on näköhjään sattunut, toivottavasti kokonaisuus oli kuitenkin mieluisa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kuulun siihen ryhmään, joka suosittelee menemään! Kokonaisuus oli kaikesta huolimatta mieluisa :)

   Poista
 4. Juomattomuus ja kuuma ilmanala voi heittäytyä oikeasti vaaralliseksi, eli en suosittele! Taidat itsekin tuon kokemuksen jälkeen ajatella asiasta toinen. Ei se vessahätäkään ihan hetimmiten tule, jos hikoilee koko ajan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menomatka meni autossa, lentokentällä ja lentokoneessa _istuessa_, joten siinä ei hikoillut :)

   Poista
 5. Voi ei mitä kommelluksia �� onneksi selvisitte vain säikähdyksellä niistä! Toi juomattomuus on kyl niin tuttu juttu lentopäivinä ja samalla niin väärin, koska lennoilla keho kuivuu helpommin ja pitäisi juoda ihan extrapaljon vettä �� ja oon kyl samaa mieltä et Gdansk on kyllä yllättävän kiva kaupunki!

  VastaaPoista
 6. Matkoilla sattuu ja tapahtuu, mutta useinmiten kaikesta selviää. Tylsäähän sellainen tasainen elämä olisi :)

  VastaaPoista
 7. Itsekin himmailen juomisen kanssa kun pitää olla liikkeellä, ja ihan hyvä muistutus miksi ei kannattaisi.
  Gdansk kyllä näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä postauksesta oli mahdollisesti hyötyä!:)

   Poista
 8. Gdansk kiinnostaisi kovasti. Moni on kertonut sen olevan kiva kaupunki. Olipahan kommelluksia kerrakseen mutta onneksi loma oli kuitenkin onnistunut. Olisin itsekin kyllä säikähtänyt tuota savuavaa autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään! Ja jep onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin :)

   Poista
 9. Hui mitä kommelluksia. Varmasti pyörtyminen bussissa pelästytti matkaseurueen että sinut. Onneksi kaikki hyvin! Gdanskissa haluaisin todella päästä käymään ja olen suunnitellut sitä pitkään. Aika halpoja lentojakin tuntuisi tasaiseen tahtiin olevan saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se säikäytti! Mutta onneksi kaikki meni hyvin ja suosittelen käymään <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa! Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain. Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla. "Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy" Haalarit Ammattikorkeakouluun liittyy vah

"Jos saisit olla nyt missä tahansa, missä olisit?"

Eräs mun instagram seurattava kysyi kuvansa yhteydessä:  Jos saisit olla missä tahansa nyt, missä olisit? Aloin heti kirjoittamaan kommenttia, että olisin Los Angelesissa tai Balilla lukemassa kirjaa. Ennen julkaise napin painamista pysähdyin kuitenkin ajattelemaan. Jos voisin olla missä tahansa, missä olisin? Niinku ihan oikeasti? Pyyhin vastaukseni ja kommentoin sen sijaan 'Olisin kesälomalla'. Tää kysymys kuitenkin jäi pyörimään mun päässä. Aloin pohtimaan sitä turhankin syvällisesti. Tiedän kysyjän tarkoittaneen sitä, että missä paikassa haluaisit olla fyysisesti tällä hetkellä. Ajatukseni kuitenkin lähtevät usein lentämään, joten tässäkin tapauksessa mietin paikkojen lisäksi muun muassa sitä, että olisinko leikkimässä tulevaisuuden lapsieni kanssa meidän omakotitalon pihalla vai kenties kävelemässä alttarille? Lopulta tulin siihen tulokseen, että olisin juuri tässä hetkessä ja tässä paikassa. Kuulostaa varmasti kliseiseltä, mutta ainakin tässä hetkessä ja tä

MINÄ, MARLEENA

Tässä tulee aikaisemmin lupaamani itseni esittely postaus! Tulen kertomaan epäoleellisia ja turhia asioita epäloogisessa järjestyksessä. Se on mun tyyli. Haluan nimittäin sanoa muutakin kuin Vaasa/20v/Opiskelija/Varattu/Hengitän joka päivä /ig: Marleenasd/Carpe diem/jne.  Etunimeltäni olen Marleena, mutta suurin osa ihmisistä kutsuu lempinimellä 'Mallu'. Tähän yhteyteen haluan sanoa: ehehehe ei, en polta mallun punaista tai mitään muutakaan tupakkaa. Väsynyt vitsi. Toinen nimeni on Annika. Blogini nimi koostuu siis ensimmäisestä ja toisesta nimestä. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta etelä-pohjanmaalta ja tällä hetkellä asun Vaasassa. Tykkään asua täällä, mutta ruotsinkielen taitoni on hyvin huono. Peruskoulun jälkeen opiskelin nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Valmistumisen jälkeen hain Vaasan ammattikorkeakouluun sosionomiksi. Pääsin kouluun ja tällä hetkellä opiskelen toista vuotta. Tarkotuksena on valmistua 12/2020. Opiskelu on monipuolista ja sosiaaliala tuntuu