Siirry pääsisältöön

Pyörtymistä bussissa ja muita juttuja Gdanskin matkalta

Kotiuduin juuri muutaman päivän Gdanskin lomalta! Ennen matkalle lähtöä mulla ei ollut kovinkaan suuria odotuksia kyseisestä kaupungista. Ajattelin sen olevan halpa kaupunki, jossa ei ole mitään ja ihmiset käyvät siellä ainoastaan halpojen lentojen takia. Voi kuinka väärässä olinkaan!

Kirjoitan tästä Gdanskin lomasta kaksi postausta. Tässä ensimmäisessä postauksessa kerron yleisesti meidän reissusta ja muutamasta meille sattuneesta kommelluksesta. Toisessa postauksessa jaan mielestäni hyviä vinkkejä Gdanskiin. Molemmissa postauksissa tulee olemaan myös kuvia matkaltamme!Olin kyseisellä matkalla mieheni, isosiskoni ja hänen miehensä kanssa. Lentomme lähti Turusta ja ajoimme Turkuun yhdellä autolla. Majoituimme kaikki yhdessä Gdanskin vanhankaupungin vieressä sijaitsevassa Airbnb asunnossa. Idea Gdanskiin menemisestä lähti halvoista lennoista.

Matkan aikana kävi muutamia kommelluksia ja ensimmäinen näistä tapahtui jo menomatkalla lentokentälle. Pysähdyimme tien laitaan, koska siskoni täytyi päästä pissalle taas. Tässä vaiheessa olimme varmaankin noin 100km päässä Turusta. Auton pysähtyessä sisään alkoi tulla paljon savua. Säikähdimme savua ja nousimme autosta. Konepellin avaamisessa kävi ilmi, että öljykorkki oli auki ja öljyt oli levinneet ympäri moottoritilaa.

Putsasimme öljyt ja lähdimme etsimään kauppaa, josta pystyy ostamaan lisää öljyä levinneiden tilalle. Tilanteessa ei välttämättä ollut mitään todellista vaaraa, mutta säikähdin tilannetta. Mitä jos emme olisi pysähtyneet ja auto olisi syttynyt palamaan tai jopa räjähtynyt? Pääsimme kuitenkin onneksi ehjinä ja ajoissa lentokentälle.
Gdanskiin saapumisen jälkeen, emme olleet täysin varmoja miten meidän kannattaisi mennä lentokentältä kaupunkiin. Kysyimme apua infosta ja sieltä suositeltiin bussia. Odotimme bussia kauan. Lopulta bussi tuli ja se oli aivan täynnä sekä tuskaisen kuuma. Jouduimme seisomaan käytävällä ja matkan kesto oli noin 40 minuuttia.

Bussimatkan edetessä mulle alkoi tulla todella huono olo. Muistan menneeni seisomaan lähemmäs ulko-ovea ja sanoneeni "nyt helpotti, saa taas henkeä". Siitä eteenpäin mulla ei ole kovinkaan paljon muistikuvia. Muistan kuulleeni Joonaksen huutavan jotakin istumisesta ja siskoni käskevän päästämään irti. Seuraava muistikuva on, kun istun bussin penkillä.

Pyörryin/olin pyörtymäisillään siinä täydessä bussissa. Olin kuulemma aivan valkoinen ja muhun ei saanut käytännössä mitään yhteyttä. Tilanne oli kestänyt useamman minuutin ajan, vaikka luulin sen olleen ohi muutamassa sekunnissa. Vieressä seissyt tuntematon mies oli nähnyt tilanteen ja hän oli jotenkin onnistunut hommaamaan istumapaikan. Istumaan pääsemisen jälkeen oloni alkoi onneksi kohoamaan.

Se oli todella pelottavaa! Olen tullut siihen tulokseen, että tämä melkein pyörtyminen johtui vähäisestä juomisesta. Välttelin nimittäin matkan aikana juomista, koska en halunnut joutua kokoajan pysähtymään vessaan tai käymään lentokoneessa vessassa.

(Bussimatkan jälkeen suuntasimme heti ensimmäisenä syömään Mcdonaldsiin  <3)
Airbnb asunnollemme löysimme helposti Google mapsin avulla. Tämäkään ei kuitenkaan mennyt kovin hyvin, koska emme päässeet asuntoon sisälle. Olin sopinut asunnon omistajan kanssa, että hän jättää avaimen asunnon ulko-oven vieressä olevaan boksiin. Ainoa ongelma oli se, että asunto sijaitsi kerrostalossa ja rakennuksen ulko-ovi oli lukossa. Hetken aikaa kiersimme taloa ja yritimme etsiä avainta, mutta mitään ei löytynyt. Lopulta soitimme asunnon omistajalle ja hän antoi koodin, jonka avulla pääsimme rakennukseen sisälle ja saimme asunnon avaimen boksista.

Pienistä kommelluksista huolimatta matkamme oli ihana ja onnistunut! Tutustuimme kaupunkiin, ajoimme pienillä veneillä, söimme hyvin, joimme kivoja drinkkejä, vierailimme upeassa naapurikaupunki Sopotissa ja vietimme aikaa yhdessä. Järjestin matkalla myös yllätyksen Joonakselle, koska hänellä oli syntymäpäivä juuri ennen Gdanskiin lähtöä. Veimme hänet yllätyksenä ajamaan kartingia ja pelaamaan lasersotaa.


Suosittelen ehdottomasti käymään Gdanskissa, jos siihen tulee mahdollisuus! Lentomatka kestää ainoastaan 1h 20min. Kaupunki on todella kaunis ja sen hintataso on suomea halvempi.

Seuraavassa postauksessa tulen jakamaan teille vinkkejä Gdanskin lomalle!

Marleena

Kommentit

 1. Huh, mitä kommelluksia. Onneksi ei mitään tuon vakavampaa kuitenkaan ja toisaalta kommellukset kuuluvat reissaamiseen ollen lopulta niitä juttuja, joita muistellaan jälkeenpäin eniten. Gdansk yllätti minutkin positiivisesti. Mekin käytiin siellä ajamassa kartingia ja se oli tosi hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Olen samaa mieltä :) Toivottavasti teilläkin oli mukava Gdanskin loma!

   Poista
 2. Onneksi tosiaan vältyitte aika pitkälti säikähdyksellä noista kommelluksista :)

  VastaaPoista
 3. Moni tuttu on käynyt Gdanskissa ja osa sanoo, että kannattaa mennä ja osa sanoo ettei menisi ikinä uudelleen. Kommelluksia on näköhjään sattunut, toivottavasti kokonaisuus oli kuitenkin mieluisa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kuulun siihen ryhmään, joka suosittelee menemään! Kokonaisuus oli kaikesta huolimatta mieluisa :)

   Poista
 4. Juomattomuus ja kuuma ilmanala voi heittäytyä oikeasti vaaralliseksi, eli en suosittele! Taidat itsekin tuon kokemuksen jälkeen ajatella asiasta toinen. Ei se vessahätäkään ihan hetimmiten tule, jos hikoilee koko ajan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menomatka meni autossa, lentokentällä ja lentokoneessa _istuessa_, joten siinä ei hikoillut :)

   Poista
 5. Voi ei mitä kommelluksia �� onneksi selvisitte vain säikähdyksellä niistä! Toi juomattomuus on kyl niin tuttu juttu lentopäivinä ja samalla niin väärin, koska lennoilla keho kuivuu helpommin ja pitäisi juoda ihan extrapaljon vettä �� ja oon kyl samaa mieltä et Gdansk on kyllä yllättävän kiva kaupunki!

  VastaaPoista
 6. Matkoilla sattuu ja tapahtuu, mutta useinmiten kaikesta selviää. Tylsäähän sellainen tasainen elämä olisi :)

  VastaaPoista
 7. Itsekin himmailen juomisen kanssa kun pitää olla liikkeellä, ja ihan hyvä muistutus miksi ei kannattaisi.
  Gdansk kyllä näyttää kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä postauksesta oli mahdollisesti hyötyä!:)

   Poista
 8. Gdansk kiinnostaisi kovasti. Moni on kertonut sen olevan kiva kaupunki. Olipahan kommelluksia kerrakseen mutta onneksi loma oli kuitenkin onnistunut. Olisin itsekin kyllä säikähtänyt tuota savuavaa autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään! Ja jep onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin :)

   Poista
 9. Hui mitä kommelluksia. Varmasti pyörtyminen bussissa pelästytti matkaseurueen että sinut. Onneksi kaikki hyvin! Gdanskissa haluaisin todella päästä käymään ja olen suunnitellut sitä pitkään. Aika halpoja lentojakin tuntuisi tasaiseen tahtiin olevan saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se säikäytti! Mutta onneksi kaikki meni hyvin ja suosittelen käymään <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa! Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain. Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla. "Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy" Haalarit Ammattikorkeakouluun liittyy vah

Polttarit ja palaneet posket

Rakkaus on yksi maailman ihanimpia asioita. Sitä saa ja pitää juhlia. Naimisiin meno tarkoittaa mulle sitä, että on löytänyt vierelleen ihmisen, jonka kanssa haluaa satavarmasti viettää koko loppuelämän. Se on ihan mahtava juttu ja siitä syystä häät kuuluu mun lempijuhliin. Tänään ei kuitenkaan puhuta häistä vaan häitä ennen olevista polttareista! Wikisanakirjan mukaan polttarit on  avioliittoon astumiseen liittyvä initiaatiomeno tai siirtymäriitti .   Ihmisten kielellä sanottuna polttarit tarkoittaa päivää, jonka kaaso/bestman+ polttariporukka järjestää yllätyksenä tai "yllätyksenä" tulevalle morsiammelle/sulhaselle. Päivä voi käytännössä sisältää ihan mitä tahansa. Viikonloppuna sain viettää ihanan Annin polttareita. Meillä kävi hyvä tuuri, koska polttaripäivänänä oli todella hieno sää! Hänen polttareihin sisältyi muun muassa; picnik hyvillä eväillä,  naimisiin menemisen sotilasesterata, vaimotestejä kuten; öljyjen tarkastaminen autosta ja puiden pilkkominen, morsi

Katsaus kesään 2019

Kesä on tänä kin vuona mennyt todella nopeasti! Tuntuu höpsöltä, että kalenterit näyttää ihan just syyskuuta ja koulu jatkuu, mutta ulkona on +20 astetta lämmintä! Kesä kuitenkin alkaa pikkuhiljaa olemaan ohitse, joten tässä postauksessa tehdään katsaus mun kesään. Alkukesästä puhuin blogin puolella loman pitämisestä rankan kevään takia. Tässä en oikein onnistunut. Oon ollut aika paljon töissä, mutta jaksaminen on riittänyt hyvin ja on ollut mukava saada rahaa. Tällä hetkellä kaikki raha vie mua lähemmäs yhtä isoa unelmaa, josta tuun kertomaan teille myöhemmin! Suoraan sanottuna kesä on ollut todella kiireinen, etenkin viikonloppujen suhteen! Mulla on muistaakseni ollut yksi ainoa viikonloppu, jolloin ei ole ollut mitään suunnitelmia. Oon kiitollinen siitä, että on ollut paljon juhlia ja menoja rakkaiden ihmisten kanssa. Samaan aikaan se on kuitenkin ollut myös rankkaa, koska kotona rauhoittuminen ja parisuhdeaika on jääneet hyvin vähälle. Ootan sitä, että elämä palautuu taas vä