Siirry pääsisältöön

Katsaus kesään 2019

Kesä on tänäkin vuona mennyt todella nopeasti! Tuntuu höpsöltä, että kalenterit näyttää ihan just syyskuuta ja koulu jatkuu, mutta ulkona on +20 astetta lämmintä! Kesä kuitenkin alkaa pikkuhiljaa olemaan ohitse, joten tässä postauksessa tehdään katsaus mun kesään.

Alkukesästä puhuin blogin puolella loman pitämisestä rankan kevään takia. Tässä en oikein onnistunut. Oon ollut aika paljon töissä, mutta jaksaminen on riittänyt hyvin ja on ollut mukava saada rahaa. Tällä hetkellä kaikki raha vie mua lähemmäs yhtä isoa unelmaa, josta tuun kertomaan teille myöhemmin!


Suoraan sanottuna kesä on ollut todella kiireinen, etenkin viikonloppujen suhteen! Mulla on muistaakseni ollut yksi ainoa viikonloppu, jolloin ei ole ollut mitään suunnitelmia. Oon kiitollinen siitä, että on ollut paljon juhlia ja menoja rakkaiden ihmisten kanssa. Samaan aikaan se on kuitenkin ollut myös rankkaa, koska kotona rauhoittuminen ja parisuhdeaika on jääneet hyvin vähälle. Ootan sitä, että elämä palautuu taas vähän rauhallisemmaksi.

Joistakin kesän jutuista oon jo puhunut täällä blogin puolella, kuten juhannuksesta, Gdanskin matkasta ja osittain myös kesätöistä. Ne on olleet oleellisesti osana mun kesää, mutta jätän niistä uudelleen kertomisen pois tästä postauksesta.Miettiessä mennyttä kesää mulla tulee ensimmäisenä mieleen Jyväskylän Suomipopit. Rakastan niitä festareita! Meidän rakkaustarina alkoi viime kesänä, kun olin siellä ensimmäistä kertaa Joonaksen ja hänen perheen kanssa. Olimme katsomassa Juha Tapiota ja hän alkoi laulaa:

Minä rakastan näitä, iltojani kanssas sun, kun hetken päässä aamu odottaa. Ja me nauramme ja silmiämme pyyhimme ja helppo huominen on unohtaa...

Olin kuullut tuon laulun varmaan tuhat sata kertaa, enkä ollut koskaan tykännyt siitä erityisesti. Mutta siinä hetkessä tuo biisi ja nuo sanat kolahti niin paljon, että mulla tuli itku. Vieläkin yli vuoden jälkeen pelkästään tuon hetken miettimisestä tulee lämmin olo.

Suomipopit oli tänä vuona vähintään yhtä ihanat. Tällä kertaa kuitenkin keikkojen sijaan mieleen jäi eniten slingshot. Menin siihen Joonaksen kanssa ja se oli todella siistiä! Jännitin tosi paljon ja turvakaiteiden laiton aikana kysyin työntekijältä, että enhän kuole. Hän vastasi mulle; "Sorry, i dont speak finnish". Se ei kauheasti huojentanut mun oloa! Kaikki kuitenkin meni hyvin, pois luettuna se, että huusin ääneni kipeäksi. Tästä laukaisusta löytyy myös mun instagramista video!


Muita mainitsemisen arvoisia juttuja kesältä on; rippijuhlat, serkkuni häät, nopeat mökkeilyt, Solar sound- festarit, omani ja Joonaksen perheen kanssa vietetty aika. Perheiden kanssa vietetystä ajasta sen verran, että voitin parini kanssa Joonaksen perheen kesäolympiaset! Wuhuu.

Oon ollut ennen kunnon festarityttö, mutta festari-innostus on selkeästi hiipunut mun kohdalla. Olin Solar Soundeilla kaksi päivää vipissä ja nautin melkein eniten siitä, että vipin ansiosta sai ruokaa ja mahdollisesti myös istumapaikan. Toisena päivänä me myös lähdimme kotiin jo kello 22 makkaraperunoiden kanssa! Enkä olisi voinut olla tyytyväisempi, haha.Rakastan tehdä listauksia, joten teen myös tämän postauksen loppuun listan. Tällä kertaa listaan asioita, joita oon tehnyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa.

Ekaa kertaa tänä kesänä:

1. Kokeilin Suppaamista! 

Se oli hauskaa, mutta tuulen takia en uskaltanut nousta seisomaan!! Haluan ehdottomasti kokeilla tätä uudestaan ja poistaa nössö-leiman kokeilemalla myös seisomista laudan päällä. :D

2. Tein yötöitä

Oon ollut kerran valvomassa yönuopparia nuorisoseuralla, mutta en laske sitä kunnon yötyön tekemiseksi. Tänä kesänä tein vasta "kunnon yötyötä" olemalla yövahtina lasten leireillä. Vakituisesti mulle ei sopisi yötyöt.

3. Vietin juhannuksen mökillä

Edelliset juhannukset on kuluneet pitkälti Himos juhannuksessa. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin viettänyt juhannusta mökillä. Tämä juhanus oli ihana ja mökkijuhannus sopi mulle hyvin!

4. Omistan parvekkeen
Tää on ollut ensimmäinen kesä, jolloin mulla on ollut oma parveke! Toki tämäkään parveke ei ole mun ikioma, koska me asutaan vuokralla, mutta silti! Oon nauttinut niiiin paljon parvekkeella istumisesta ja siellä lukemisesta.

5. Pelasin kaksi kertaa minigolffia
Joskus pienenä muistan "pelanneeni" minigolffia kesälomamatkojen leirintäalueilla. Tänä kesänä olen aidosti ja vakavisani pelannut minigolffia kahdessa eri paikassa! Pelaaminen oli yllättävän hauskaa ja oon siinä ihan ok hyvä!Ensi kesälle on jo tiedossa useampia suunnitelmia, mutta suuntaan katseeni seuraavaksi syntymäpäiviini! Niistä tulette varmasti kuulemaan myös täällä blogin puolella! ;)

Jos haluat jatkossakin lukea blogiani, kannattaa ottaa mun instagram sekä blogin facebook-sivu seurantaan!

Ihanaa tulevaa syksyä <3

Marleena

Kommentit

  1. Itsekin olin vuosien tauon jälkeen taas festareilla, ja hauskaa kyllä oli :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä sulla on ollut touhukas kesä! Mieleisen homman eteen, kun tekee hommia, kummasti jaksaa. Muuten. Ihana kalliopaikka yhdessä kuvassasi! -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa! Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain. Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla. "Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy" Haalarit Ammattikorkeakouluun liittyy vah

"Jos saisit olla nyt missä tahansa, missä olisit?"

Eräs mun instagram seurattava kysyi kuvansa yhteydessä:  Jos saisit olla missä tahansa nyt, missä olisit? Aloin heti kirjoittamaan kommenttia, että olisin Los Angelesissa tai Balilla lukemassa kirjaa. Ennen julkaise napin painamista pysähdyin kuitenkin ajattelemaan. Jos voisin olla missä tahansa, missä olisin? Niinku ihan oikeasti? Pyyhin vastaukseni ja kommentoin sen sijaan 'Olisin kesälomalla'. Tää kysymys kuitenkin jäi pyörimään mun päässä. Aloin pohtimaan sitä turhankin syvällisesti. Tiedän kysyjän tarkoittaneen sitä, että missä paikassa haluaisit olla fyysisesti tällä hetkellä. Ajatukseni kuitenkin lähtevät usein lentämään, joten tässäkin tapauksessa mietin paikkojen lisäksi muun muassa sitä, että olisinko leikkimässä tulevaisuuden lapsieni kanssa meidän omakotitalon pihalla vai kenties kävelemässä alttarille? Lopulta tulin siihen tulokseen, että olisin juuri tässä hetkessä ja tässä paikassa. Kuulostaa varmasti kliseiseltä, mutta ainakin tässä hetkessä ja tä

MINÄ, MARLEENA

Tässä tulee aikaisemmin lupaamani itseni esittely postaus! Tulen kertomaan epäoleellisia ja turhia asioita epäloogisessa järjestyksessä. Se on mun tyyli. Haluan nimittäin sanoa muutakin kuin Vaasa/20v/Opiskelija/Varattu/Hengitän joka päivä /ig: Marleenasd/Carpe diem/jne.  Etunimeltäni olen Marleena, mutta suurin osa ihmisistä kutsuu lempinimellä 'Mallu'. Tähän yhteyteen haluan sanoa: ehehehe ei, en polta mallun punaista tai mitään muutakaan tupakkaa. Väsynyt vitsi. Toinen nimeni on Annika. Blogini nimi koostuu siis ensimmäisestä ja toisesta nimestä. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta etelä-pohjanmaalta ja tällä hetkellä asun Vaasassa. Tykkään asua täällä, mutta ruotsinkielen taitoni on hyvin huono. Peruskoulun jälkeen opiskelin nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi. Valmistumisen jälkeen hain Vaasan ammattikorkeakouluun sosionomiksi. Pääsin kouluun ja tällä hetkellä opiskelen toista vuotta. Tarkotuksena on valmistua 12/2020. Opiskelu on monipuolista ja sosiaaliala tuntuu