Siirry pääsisältöön

Polttarit ja palaneet posket

Rakkaus on yksi maailman ihanimpia asioita. Sitä saa ja pitää juhlia. Naimisiin meno tarkoittaa mulle sitä, että on löytänyt vierelleen ihmisen, jonka kanssa haluaa satavarmasti viettää koko loppuelämän. Se on ihan mahtava juttu ja siitä syystä häät kuuluu mun lempijuhliin. Tänään ei kuitenkaan puhuta häistä vaan häitä ennen olevista polttareista!

Wikisanakirjan mukaan polttarit on avioliittoon astumiseen liittyvä initiaatiomeno tai siirtymäriitti. Ihmisten kielellä sanottuna polttarit tarkoittaa päivää, jonka kaaso/bestman+ polttariporukka järjestää yllätyksenä tai "yllätyksenä" tulevalle morsiammelle/sulhaselle. Päivä voi käytännössä sisältää ihan mitä tahansa.
Viikonloppuna sain viettää ihanan Annin polttareita. Meillä kävi hyvä tuuri, koska polttaripäivänänä oli todella hieno sää! Hänen polttareihin sisältyi muun muassa; picnik hyvillä eväillä, naimisiin menemisen sotilasesterata, vaimotestejä kuten; öljyjen tarkastaminen autosta ja puiden pilkkominen, morsiussauna, mökkeilyä, paljuilua ja kasvojen hemmottelua.

TÄRKEIN VINKKI POLTTAREIDEN JÄRJESTÄMISEEN: Tehkää polttareista morsiammen/sulhasen näköiset. Kunnioittakaa hänen mahdollisia toiveita ja miettikää mistä teidän sankari pitäisi. Polttaripäivä on hänen päivä ja tärkeintä on, että morsian/sulhanen viihtyy. 


Polttareiden suunnittelussa ja toteutuksessa pitää ottaa huomioon; budjetti, pukeutuminen (yhtenäinen, teema, hauska asu yms), kulkeminen, syöminen ja mahdollinen yöpyminen. Näiden itsestään selvien asioden lisäksi mun mielestä olisi hyvä ottaa huomioon myös;
  • Musiikki. Mistä soitatte musiikkia? + Kannattaa tehdä erikseen polttari-soittolista.
  • Kuvat. Lähtökohtana on, että polttareita vietetään ainoastaan kerran elämän aikana. Joten kannattaa ikuistaa ne kuviin! Jälkeenpäin varmasti harmittaa, jos ette tajua/muista ottaa kuvia.
  • Muisto. Kuvien lisäksi polttarisankaria kannattaa muistaa jollain muullakin. Me esimerkiksi annoimme Annille vaimodiplomin ja polttarikirjan, johon kirjoitimme terveisiä Annille.
  • Aurinkorasva. Laittakaa aurinkorasvaa, jos sää on aurinkoinen! Itse en tätä tajunnut, joten kirjoittelen teille palaneilla ja kipeillä poskilla.
Mulla ei ole yhtään kiire naimisiin, mutta näiden polttareiden jälkeen en malta odottaa omia polttareitani! Olisiko ok juhlia polttareita muutama vuosi etukäteen?

Marleena

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa! Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain. Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla. "Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy" Haalarit Ammattikorkeakouluun liittyy vah

VINKKEJÄ GDANSKIN LOMALLE

Muutama päivä sitten julkaisin postauksen, jossa kerroin yleisesti meidän Gdanskin matkasta. Pääset lukemaan sen tästä . Tässä postauksessa tulen jakamaan mahtavia vinkkejä Gdanskin matkalle. Perus faktatietona: Olin reissussa mieheni, siskoni ja hänen miehen kanssa. Majoituimme Airbnb asunnossa lähellä vanhaa kaupunkia. Olimme Gdanskissa muutaman päivän ajan. Käytä uberia Käytimme alussa pidempiin matkoihin taksia, koska se oli julkisten käyttämistä mukavempaa ja nopeampaa. Pidimme uberin ottamista yhtenä vaihtoehtona, mutta se oli meille kaikille uusi/vieras juttu ja eräs meistä ajatteli  uber kuskien olevan hulluja murhaajia.  Reissussa tuli kuitenkin tilanne, että olimme laitakaupungilla ja tarvitsimme kyytiä keskustaan. Siellä ei näkynyt takseja ja julkisia liikkui todella huonosti. Uber sovelluksen lataaminen ja sitä kautta kyydin tilaaminen oli huomattavasti helpompaa, kuin puolalaisen taksin soittaminen, joten uskaltauduimme ottamaan uberin. Auto tuli muutamassa min