Siirry pääsisältöön

Kesäloma aiheuttaa ristiriitaisia tunteita

Mun kirjoitusvihko tuli täyteen, tein kevään viimeisen tentin ja palautin kevään viimeisen tehtävän. Se tarkoittaa sitä, että oon nyt kesälomalla!!! Aika on mennyt ihan hirveen nopeasti. Tuntuu, että koulu vasta alkoi. Toki se voi johtua siitä, että olen tänä keväänä ollut ainoastaan puolitoista kuukautta koulussa harjoittelun vuoksi.

Kesäloman alkaminen tarkoittaa sitä, että mulla on nyt toinen vuosi sosionomiopintoja takana. Se tuntuu tosi hyvältä, koska oon taas lähempänä koulusta valmistumista. Samaan aikaan se tuntuu vähän pelottavalta, koska oon lähempänä valmistumista. En malta odottaa sitä, että valmistun, pääsen oikeasti työelämään, saan paljon enemmän rahaa ja niin sanotusti normaalin arjen. Toisaalta taas nautin tosi paljon siitä, että opiskelijana elämä on paljon vapaampaa ja viikot ovat lähes poikkeuksetta kolmipäiväisiä.
Olen aikaisemminkin blogin puolella maininnut, että tänä kesänä haluan pitää kesälomaa. Kevät oli henkisesti kuormittava. Haluan ottaa hetkeksi aikaa itselleni ja keskittyä omaan hyvinvointiini. Poden tästä kuitenkin huonoa omatuntoa. Olen ollut 13-vuotiaasta asti kesätöissä. Mulle on aina ollut itsestäänselvyys, että olen kesällä niin paljon töissä kuin pystyn. Viime kesänäkin olin muutamaa hassua vapaapäivää lukuun ottamatta töissä. Äskeiset lauseet varmasti kuulostavat todella hölmöltä. En tajua miksi teen asiasta itselleni ongelman ja koen siitä huonoja fiiliksiä. Menen joka tapauksessa töihin. En vain vietä siellä koko kesää.

Töiden lisäksi haluan rentoutua, ruskettua, uida, urheilla, lukea kirjoja, nauttia elämästä, elää hetkessä ja viettää aikaa mahdollisimman vähän ruudun ääressä. Olen ottanut kesäopintoja, joten opiskelu on myös osa kesääni.

Tosi pieni bucket list kesälle, jonka tulen todennäköisesti unohtamaan;

Festarit. Oon aina rakastanut festareita. Siellä ihmiset on niiiiin onnellisia ja maailman murheet unohtuu. En ole vielä päättänyt mille festareille suuntaan tänä vuona, mutta tarkoituksena olisi käydä ainakin jossain!

Tähän asiaan liittyen haluan kertoa teille, että oon Seinäjoella järjestettävien Solar Sound- festivaalien lähettiläs! Se tarkoittaa sitä, että mun kautta pystyt ostamaan lipun sinne normaalia halvemmalla. Jos sua kiinostaa tai haluat tietää lisää, niin voit laittaa mulle viestiä esimerkiksi instagramin (marleenasd) kautta!

Kiva juhannus. Tänä vuonna me päätettiin Joonaksen kanssa jättää juhannus festarit välistä. Me ei vielä tiedetä mitä tullaan sen sijaan tekemään, mutta tarkoituksena olisi viettää rento ja mukava juhannus!

Mökkeily. Mökkeily on ihanaa. Maailma näyttää paremmalta paikalta mökillä. Haluan ehdottomasti mennä kesän aikana mökille rentoutumaan ja nauttimaan elämästä. Mökki on place to be.

Grillata (lue: syödä grilliruokaa). Yksi kesän ehdottomasti parhaita asioita on grilliruoka! Onko olemassa mitään parempaa, kuin sininen taivas, mukavasti lämmittävä aurinko, kylmä juoma ja juuri grillistä tullut herkullisen näköinen ruoka?

Millaisia suunnitelmia sulla on kesälle?

Marleena

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ajatuksia parisuhteesta

Tässä postauksessa kerron mun ajatuksia, näkemyksiä ja mielipiteitä parisuhteesta. Tää ei suoranaisesti kerro mun omasta suhteesta, mutta väistämättäkin otan sitä välillä esille ja peilaan näkemyksiäni sieltä.

Nykypäivänä on olemassa paljon erilaisia tv-ohjelmia joihin ihmiset lähtevät etsimään rakkautta ja `sitä oikeaa`. Niihin osallistumista varten otetaan töistä vapaata tai jopa lopputili. Rakkaus on asia mitä tavoitellaan. Suurin osa lauluista kertoo täydellisestä ja jalat alta vievästä rakkaudesta (tai sydänsuruista.) Elokuvissa rakkautta kuvaillaan suurilla eleillä ja isoilla lahjoilla. Näistä kaikista jätetään yleensä pois pienet ja tärkeät rakkauden teot sekä arki. Eli ne kaikista tärkeimmät asiat. Yhteinen arki ei aina ole hehkeää tai yllätyksiä pursuilevaa. Se on silti todella tärkeää ja kiireisen arjen keskellä täytyy löytää aikaa myös kumppanille.

Koen, että me ihmiset luodaan paineita toisillemme löytää kumppani. En tiedä onko kukaan samaa mieltä mun kanssa, mutta sinkkun…

ASIAA HAALAREISTA JA MUISTA AMK-JUTUISTA

Oi ihana kamala opiskelijaelämä. Ammattikorkeakoulussa opiskeluun liittyy luonnollisesti paljon opiskelua ja tentteihin lukemista. Se voi kuitenkin olla paaaljon muutakin, jos niin haluaa!

Tässä postauksessa kerron teille vinkkejä haalareista & haalarimerkeistä, opiskelijatapahtumista, opiskelijajärjestö- ja tutor toiminnasta. Pyrin kertomaan näistä asioista sillä periaattella, että täysin tietämätönkin pystyisi ymmärtämään jotain.

Ennen varsinaiseen aiheeseen menemistä haluan muistuttaa/kertoa tietämättömille: Olen opiskellut kaksi vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. En tiedä muiden koulun tavoista tai toiminnasta tiedän ainoastaan meidän. Jossain toisessa AMKissa asiat voivat olla ihan erilailla.


"Opiskelijaelämä on parasta aikaa, HEI Ei huolen häivää, vaan rutkasti frendei En oo oravan pyöräs, vaik on työläst Ongelmii tulee jos aina vain on myöhäs Keskellä viikkoo, ohjelmaa löytyy"


Haalarit
Ammattikorkeakouluun liittyy vahvasti haalarit. Siellä opiskelevilla …

ULKONA SYÖMÄSSÄ

Rakastan hyvää ruokaa ja käymme mieheni kanssa usein ulkona syömässä. (Tilaamme myös paljon woltilla kotiin, mutta sitä yritän vähentää.) Tänään mulla loppui 12 viikon työharjoittelu ja menimme sen loppumisen kunniaksi syömään Vaasan 1h+koohon.

ps. tuntuu hölmöltä sanoa, mutta haluan tehdä selväksi; tätä postausta ei ole tehty millään tavalla yhteistyössä kyseisen ravintolan kanssa.
Meistä kumpikaan ei ollut käynyt kyseisessä paikassa aikaisemmin. Yllätyin heti alkuun siitä, kuinka hienostunut paikka oli. Meillä oli pöytä varattuna klo 19 ja silloin paikalla ei ollut vielä kovin paljon ihmisiä. Saatiin palvelua tosi nopeasti ja heti alkuun meidän pöytään tuotiin leipää ja voita. Vaalea leipä oli ihan mielettömän hyvää (tai sitten mulla oli vaan niin nälkä).
Alkuruoaksi tilasin root vegetables, mikä sisälsi talvijuureksia kolmella eri tavalla sekä paikallisia sieniä. Seassa oli myös suolan paloja, mistä tykkäsin paljon. Juurekset oli hyviä, lukuunottamatta porkkanaa, joka oli mun makuu…